Podnikatel Michal Mička poslal do insolvence několik firem ze svého holdingu C2H. Celkově dluží kolem 722 milionů korun.

Podnikatel Michal Mička přivedl ke krachu další firmu, tentokrát trutnovskou kožešnickou společnost Kara. Ta míří do insolvence. Podnik dluží 150 věřitelům celkem 260 milionů korun a závazky není schopen plnit. Mička přitom stojí i za oděvní značkou Pietro Filipi, která už v insolvenci je. Celkově dluží společnosti z Mičkovy skupiny C2H kolem 722 milionů korun.

Informovala o tom Česká televize.

Kara Trutnov v insolvenčním návrhu uvedla, že není schopna pokračovat v platbách podstatné části svých závazků. Požádala proto Krajský soud v Hradci Králové, aby vydal usnesení o zjištění jejího úpadku.

Největším věřitelem trutnovského podniku Kara je Česká spořitelna se 167 miliony korun. Dále firma dluží na nájemném společnostem Atrium Flóra, New Karolina Shopping Center, Klepierre a CGI Metropole.

Kara svádí výsledky hospodaření na vládní restrikce v souvislosti s pandemií covidu-19. Za loňský rok ztráta proti plánovaným tržbám činila 200 milionů korun.

Značka Kara je tradiční českou značkou bez zahraniční majetkové účasti. Výrobky prodává v několika desítkách prodejen, a to zejména ve velkých obchodních centrech a v kamenných prodejnách v Česku a na Slovensku. Aktuálně zaměstnává 175 lidí.

Jak už dříve informoval server E15.cz, skupina C2H podnikatele Michala Mičky oznámila už loni v prosinci věřitelům a držitelům dluhopisů, že se chystá vstoupit do insolvenčního řízení. Ze společností v holdingu je na tom podle Mičky nejhůře právě síť módních obchodů Pietro Filipi.

Značka Pietro Filipi se přitom potýkala s finančními problémy ještě před loňským vypuknutím pandemie koronaviru. Na konci roku 2019 měla závazky po splatnosti vůči dodavatelům přes 70 milionů korun a neplnila podmínky bank. (pel)

Oděvní řetězec Pietro Filipi vyhodí všechny zaměstnance. Bez výplaty a odstupného