Automobilka Škoda čelí dalšímu skandálu. Po brutální šikaně, ke které docházelo na pracovišti, vyšetřuje podnik sexuální obtěžování. Nadřízený pracovník měl slibovat výhody výměnou za sexuální služby. (Ilustrační foto)

Mladoboleslavská automobilka Škoda čelí dalšímu skandálu. Nadřízený pracovník měl sexuálně obtěžovat a tlačit na podřízené zaměstnankyně. Za to jim měl slibovat výhody na pracovišti. Policie už navíc vyšetřuje případ brutální šikany v závodě, kdy si kmenoví zaměstnanci Škodovky zpestřovali směnu v práci tím, že šikanovali své agenturní kolegy.

Na případ sexuálního obtěžování upozornil server Eurozprávy.cz. Poté, co média upozornila na šikanu, ozvalo se serveru několik zaměstnanců.

Ti mají být podle informací serveru Eurozprávy.cz obtěžováni jedním z nadřízených. Ten svým podřízeným slibuje výhody výměnou za sexuální služby, osahává je nebo jim dělá nevhodné návrhy.

Vedení automobilky už zřídili vyšetřovací komisi, která se situací zabývá.

Policie už přitom vyšetřuje brutální šikanu, ke které ve Škodovce docházelo.

Kmenoví zaměstnanci automobilky šikanovali své agenturní kolegy, které zavírali do beden, lili jim projímadlo do kávy, nebo mazali vazelínou dveře karoserie, aby vznikla škoda. (pel)

Brutální šikanu spolupracovníků ve Škodovce začala vyšetřovat policie