Petr Čech by se mohl senzačně vrátit do londýnské Chelsea. Britská média spekulují, že by měl nahradit současnou jedničku Blues Thibauta Courtoise, který je údajně na odchodu do Realu Madrid.

Courtois odsunul v sezoně 2014/15 Čecha v Chelsea na pozici brankářské dvojky, čímž ho přiměl k tomu, aby v létě 2015 přestoupil do Arsenalu.

Jenže Courtois už by měl být jednou nohou v Realu Madrid. Spekuluje se o transferní sumě 35 milionů liber a čtyřletém kontraktu.

Chelsea, jejíž přípravu převezme po odchodu Antonia Conteho nový kouč Maurizio Sarri, strůjce silné Neapole, eviduje nyní na soupisce svého A-týmu pouze dva gólmany, a to Courtoise a také Willyho Caballera, pro změnu jednoho ze strůjců argentinského neúspěchu na MS.

Zato Arsenal má brankářů více než dostatek. Z Leverkusenu přišel na přestup Bernd Leno, s nímž soupeří „starousedlíci“ Petr Čech, David Ospina, trojku dosud dělal Matthew Macey, z hostování v Getafe se navíc vrátil do letní přípravy Emiliano Martínez.

Navzdory velké konkurenci se s ní chce Petr Čech o místo v brance Arsenalu i ve svých 36 letech „poprat“. Zhruba před měsícem proto jednoznačně odmítl možnost hostování v Neapoli.

Návrat do Chelsea by však dával smysl i z toho hlediska, že s londýnském klubem nadále udržuje kontakt a dlouhodobě se hovoří o tom, že až opustí roli aktivního hráče, mohl by fungovat právě v managementu Chelsea. (jaz)