Byznysové zpravodajství ze dne 5. 2. 2018 v kostce. Přehled nejaktuálnějších a nejdůležitějších zpráv z byznysu v České republice i ve světě.


Ryanair navzdory tisícům zrušených letů zvýšil čtvrtletní zisk

Irská nízkonákladová letecká společnost Ryanair Holdings zvýšila za třetí čtvrtletí zisk po zdanění meziročně o 12 procent na 106 miliónů eur (2,67 miliardy korun). Přitom v tu dobu musela zrušit tisíce letů. Ryanair stále jedná s odbory a koncem Velikonoc očekává další problémy.

Budvar během tří let investuje 2 miliardy do rozšíření výroby

Pivovar Budějovický Budvar letos investuje do výroby kolem 600 milionů korun, asi o sto milionů méně než loni. Zprovozní nové logistické centrum, zvýší kapacitu stáčírny plechovek a dokončí stavbu ležáckých sklepů.

Češi otevřou největší hmyzí farmu na světě

Průkopníci jídla s hmyzem a podnikatelé Radek Hušek a Daniel Vach se chystají otevřít největší cvrččí farmu na světě, stát by měla v Thajsku. Hmyz se letos stane povoleným jídlem v celé EU.

Equa bank zvýšila zisk o 167 procent na 232 miliónů

Čistý zisk Equa bank v loňském roce meziročně vzrostl o 167 procent na 232 miliónů korun z 87 miliónů v předcházejícím roce. Banka to uvedla v tiskové zprávě. Loňský rok finanční ústav označuje za nejúspěšnější ve své historii.

Začíná soud mezi Uberem a Googlem o krádež technologií autonomních vozidel

Začíná jeden z nejvýznamnějších soudních procesů s autonomními vozidly. Soud v Silicon Valley rozhodne, zda Uber ukradl z dílny Googlu informace k vývoji konkurenčního auta Waymo a využil ho ve svůj prospěch.