Byznysové zpravodajství v kostce. Přehled nejaktuálnějších a nejdůležitějších zpráv z byznysu v České republice i ve světě.


Kryptoměny během týdne odepsaly 200 miliard dolarů, hodnota bitcoinu stále klesá

Během tohoto týdne klesla hodnota všech kryptoměn o více než třetinu. Bitcoin od poloviny prosince zaznamenal až poloviční ztrátu. Podle expertů hraje roli panika nováčků, kteří se nechali zlákat možností rychlého zbohatnutí a dnes se ztrátou prodávají, aby nepřišli o všechno.

Společnost Travel Service představila první z 39 boeingů za 2 miliardy

Celkem 39 boeingů 737, verze MAX 8, přivítalo pražské Letiště Václava Havla. Travel Service část nákupu letadel financuje z vlastních zdrojů, část pořizuje na leasing. Jedná se o největší nákup letounů tuzemských aerolinek. Nová letadla jsou oproti starším zařízením tišší a úspornější.

Americká ropná společnost Exxon Mobil vykázala čtyřnásobný zisk

Společnosti vzrostl v loňském čtvrtletí čistý zisk více než čtyřnásobně na 8,4 miliardy USD (170 miliard Kč) z předloňských srovnatelných 1,7 miliardy USD. K vysokému růstu pomohly vyšší ceny ropy.

Deutsche Bank je už třetím rokem ve ztrátě

Největší německá bankovní společnost za loňský rok vykázala ztrátu 497 milionů eur (přes 12,5 miliardy Kč). K hlavním příčinám se vedle náročné situace na trzích řadí pokles investičních výnosů a daňová reforma ve Spojených státech.

Tuzemská spediční společnost Bohemia Cargo loni vydělala 795 milionů korun

Meziročně tak zvýšila tržby o 3 procenta. Firma přepravila v uplynulém roce na 63 000 zásilek. Poptávka po skladovacích službách v poslední době podle podniku roste, společnost proto letos chce úpravami areálu v Děčíně zvýšit skladovací kapacitu.