ČSOB vybrala dalších osm inovativních firem, kterým zajistí profesionální podporu a pomůže rozběhnout podnikání. Letos se do výběru přihlásilo 71 zájemců. Mezi úspěšné účastníky akcelerátoru patří zejména ty, které se zaměřují na usnadňování života pomocí moderních technologií a na digitalizaci firem.

„Inovace jsou pro nás způsob, jak uspět v rychle se měnícím světě a nabídnout lidem ty nejlepší služby. Proto podporujeme startupy a pomáháme jim prosadit se na trhu. Spolupráce je přínosná i pro nás. Startupy nás inspirují a pomáhají nám zlepšit nabídku digitálních řešení pro naše zákazníky. Těším se na dalších osm zajímavých projektů,“ řekla Michaela Lhotková, výkonná ředitelka pro platební řešení a inovace.

„Pokračujeme v individuální podpoře projektů, které nám dávají smysl. Rozhodli jsme se vsadit raději na kvalitu než na množství a do dalšího kola akcelerace jsme vybrali osm skvělých projektů. Z našich zkušeností se polovina z nich přejmenuje, 20 procent z nich možná nedopadne a o jednom až dvou z nich ještě hodně uslyšíme,” dodala Zuzana Paulovics, lídr Start it @ČSOB.

Během posledních téměř čtyř let pomohl program Start it @ČSOB již více než 50 startupům najít si své místo na trhu a získat zajímavé investory.

Účastníci 9.kola akcelerátoru Start it @ČSOB:

  • Fooder – aplikace na vyhledávání nejlepších jídel a restaurací v okolí
  • Storefront X – optimalizace webových prohlížečů pro e-commerce
  • E-cafe Bike – stylová a designová elektrokola
  • Kindr – aplikace spojující maminky s dětmi v podobném věku v jejich okolí
  • ROICruiter – optimalizace náborových kampaní pro HR
  • Serviceboard – systém pro správu přístupových oprávnění do IT systémů
  • Stěhuju.cz – zajištění stěhování rychle a snadno
  • 321GoCheck – ověření důvěryhodnosti kandidátů na pracovní pozice a nájemců

O Start it @ČSOB

Bankovní akcelerátor je unikátní v tom, že neomezuje zaměření a oblasti podnikání inovativních firem a podporuje tak ty, které přinášejí lepší řešení pro zákazníky i v nečekaných oblastech.

V rámci Start it @ČSOB mohou firmy po dobu pěti měsíců využívat poradenství a mentoring expertů ČSOB i výhody plynoucí z členství v prestižní mezinárodní síti akcelerátorů GAN, která sdružuje přes 10 tisíc nejlepších startupů ze šesti kontinentů.

Start it @ČSOB vychází ze Start it @KBC, projektu mateřské společnosti, který je největším akcelerátorem na belgickém trhu. V rámci skupiny KBC byl spuštěn i v Maďarsku. (tis)