Ministr vnitra Jan Hamáček by rád naúčtoval exprezidentovi Klausovi, který chytil koronavirus, náklady na léčbu. (Foto: Institut Václava Klause)

Ministr vnitra Jan Hamáček (ČSSD) by bývalému prezidentovi Václavu Klausovi, který onemocněl koronavirem, rád naúčtoval náklady za léčbu. To však nenechalo chladným jeho syna, který se někdejší hlavy státu zastal. Hamáčkovi vzkázal, že bude platit stovky miliard za zdevastování Česka. Bývalý prezident Václav Klaus opakovaně kritizoval vládní nařízení, která mají omezit šíření covidu-19.

„18. listopadu jsem řekl: Nikomu nic zlého nepřeji, ale obávám se, že v případě nějakých komplikací, exprezidentovi lékařskou péči neposkytne Institut Václava Klause. Přeji mu brzké uzdravení, ale náklady na péči bych mu s chutí naúčtoval,“ napsal Hamáček na Twitter.

Svého otce se však zastal Václav Klaus mladší.

„Vám pak naúčtují stovky miliard korun za likvidaci země a tisíců lidí. A za Vaše výběrko na čínské školní testy a tisíc podobných věcí. Radši bych mlčel být Vámi. Když jste měl covid Vy, přál jsem Vám brzké uzdravení (a nic víc),“ napsal Klaus junior na Twitteru.

Bývalý prezident Klaus dlouhodobě kritizuje vládní restrikce kvůli pandemie koronaviru, které podle něj omezují občanské svobody. Klaus také míní, že je likvidována ekonomika a vytvářeny dluhy, které budou zemi zatěžovat po několik generací.

Klaus také odmítal nosit roušku a už dříve avizoval, že se proti koronaviru nenechá očkovat. V lednu byl navíc přistižen – opět bez roušky – v restauraci, která má být uzavřena právě kvůli vládním proticovidovým nařízením.

Pražská hygiena ho rovněž v lednu potrestala pokutou 10 tisíc korun za to, že během svého vystoupení 28. října před Obecním domem neměl nasazenou roušku. (pel)

Hygiena potrestala exprezidenta Klause pokutou 10 tisíc za nenošení roušky

Občansky neposlušný exprezident Klaus chce vrátit právo na svobodný pobyt

Klaus na Hrad, skandovaly tisíce lidí na Staromáku, když promluvil exprezident