Klub FC Barcelona se stane prvním na světě, jehož příjmy přesáhnou hranici jedné miliardy eur (25,9 miliardy korun). Celkové příjmy klubu dosáhly v minulé sezoně rekordních 990 milionů eur (25,6 mld. Kč) a v té aktuální by se měly vyšplhat na 1,047 miliardy (27,1 miliardy korun).

Katalánský klub přesáhne hranici příjmů ve výši 1 miliardy eur oproti původnímu plánu o rok dříve. Klub FC Barcelona vlastní její fanoušci.

Podle odhadu klub vydělá po zdanění 11 milionů eur (285 milionů korun). Její dluh činí 217,2 milionu eur (5,6 miliardy korun).

Za posily letos v létě fotbalová Barcelona utratila 255 milionů eur (6,6 miliardy korun). Z toho přivedla za 120 milionů eur Antoina Griezmanna z Atlétika Madrid a za 75 milionů eur Frenkieho de Jonga z Ajaxu Amsterdam.

Výkonný ředitel klubu Oscar Grau uvedl, že se Barcelona snažila získat i De Jongova někdejšího spoluhráče z Ajaxu Matthijse de Ligta, který ale upřednostnil Juventus Turín.

Barcelona neúspěšně usilovala také o návrat Brazilce Neymara z klubu Paris St. Germain.

„Hodně jsme o něj stáli, udělali jsme všechno možné. Učinili jsme dvě nabídky. Podle nás ho ale PSG nechtělo prodat,“ prohlásil Grau.

Basketbalová sekce katalánského klubu získala z NBA španělského reprezentanta Nikolu Mirotiče, za tři roky by si měl v Katalánsku vydělat 26 milionů eur a stát se nejlépe vydělávajícím hráčem v Evropě.


VÍCE O KLUBU FC BARCELONA ČTĚTE ZDE:

Messi bude od roku 2020 volný a může zdarma odejít z Barcelony. Prezident věří, že zůstane

Nejlepší světové fotbalové soutěže mohou diváci v České republice sledovat v přímých přenosech italské Série A, španělské La Ligy, anglické fotbalové Premier League i německé Bundesligy na DIGI TV.