Bavorský velkoklub Bayern Mnichov přišel o brankáře Manuela Neuera, který se zranil. Ve vrcholícím boji o německý titul bude Bayern postrádat reprezentačního gólmana nejméně po dobu 2 týdnů. Neuer má natržený lýtkový sval. Pět kol před koncem vede Bayern německou Bundesligu o pouhý jeden bod před Dortmundem. 

Manuel Neuer si zranění způsobil v nedělním ligovém zápase Bayernu proti Fortuně Düsseldorf, v němž bavorský celek zvítězil 4:1. Neuer musel ze hřiště odejít již v 53. minutě.

Trenér Bayernu Niko Kovač prozradil, že si Neuer obnovil zranění svalu, které mu nedovolilo zasáhnout do soutěžního utkání před dvěma týdny.

Neuer je s Německem mistr světa z roku 2014. V poslední době ho však trápí častá zranění. V minulé sezóně 2017/2018 nastoupil pouze do tří ligových zápasů. Důvodem bylo zranění levé nohy. (sfr)


Nejlepší světové fotbalové soutěže mohou diváci v České republice sledovat v přímých přenosech španělské La Ligy, italské Série A, anglické fotbalové Premier League i německé Bundesligy na DIGI TV.