Prezident Zeman si bude v Lánech stavět rodinný dům. Určitě však nebude vypadat tak, jako čínský mrakodrap na této fotografii (Ilustrační foto - redakční koláž).

Prezident Zeman si chce v Lánech postavit rodinný dům. K tomuto účelu si spolu s manželkou Ivanou zakoupili za 2,5 milionu korun pozemek v Lánech na Kladensku. Parcela o rozloze téměř 1000 metrů čtverečních je nedaleko zámku, který je letním sídlem prezidenta ČR.

Podle serveru Aktuálně má již Zeman na pozemku připraveny přípojky inženýrských sítí pro budoucí stavbu domu.

Do nového domu by se chtěl Zeman přestěhovat hned po vypršení svého druhého prezidentského mandátu, který mu skončí v roce 2023.

Pozemek je v nové zástavbě na západním okraji obce. Z jedné strany ho ohraničuje svah, na jehož vrcholu je silnice.

Loni v září prezident po návštěvě Olomouckého kraje řekl, že zvažuje koupi pozemku v obci Mnichovice v okrese Praha-východ. Po skončení mandátu si na něm chtěl postavil bungalov. Pozemek v Mnichovicích však nakonec nekoupil.

Zeman už dříve uvedl, že sice nemá prostředky na „vilu“, ale má celoživotní úspory. S tím, že ve „skromném bungalovu“ chce mít houpací křeslo a jednu místnost s knihami.

„Budu si číst zajímavé knihy a nebudu muset odpovídat na pitomé otázky novinářů,” dodal tehdy prezident.

Zeman má v současné době trvalé bydliště v pražských Stodůlkách. Spoluvlastní také tvrz v Novém Veselí, kam jezdí na dovolenou a kde trávil většinu času před tím, než byl poprvé zvolen hlavou státu. (sfr)