Fotbaloví "kanárci" přijedou sehrát do Česka zápas proti české reprezentaci.

Neymarovi kanárci přijedou do Česka sehrát zápas proti fotbalové reprezentaci ČR. K utkání proti českému nároďáku nastoupí Brazilci v úterý 26. března v pražském Edenu. Česká fotbalová reprezentace se s pětinásobnými mistry světa utká čtyři dny po kvalifikačním duelu ME s Anglií v londýnském Wembley.

Do Prahy přijedou Brazilci teprve podruhé v historii. Před třiašedesáti lety se hrálo na Strahově v přípravě bez branek.

Kanárkově žlutý dres brazilské reprezentace dnes oblékají největší světové fotbalové hvězdy, jako Neymar, Marcelo, Roberto Firmino, Thiago Silva, Philippe Coutinho, Gabriel Jesus a další.

„Je to pecka, pro mě obrovský okamžik v kariéře,“ uvedl trenér české fotbalové reprezentace Jaroslav Šilhavý.

„Jednali jsme šest týdnů, zapojilo se se do toho pětadvacet kolegů. Díky, za jejich práci. Jsem rád, že to dopadlo,“ zdůraznil předseda fotbalové asociace Martin Malík.

„Vnímám to jako velkou událost pro celý český fotbal – pro hráče i pro fanoušky,“ doplnil reprezentační kapitán Bořek Dočkal.

Brazílie je aktuálně třetí tým světa podle žebříčku FIFA. Fotbalová asociace ale jednala i s Argentinou, která dokonce dopředu oznámila, že s Českem odehraje přípravu v Drážďanech.

Brazilci původně jen za to, že přiletí do Prahy, požadovali údajně 40 milionů korun. K tomu samozřejmě propalcení všech dalších nákladů a padesátiprocentní podíl z prodeje vstupenek.

Šéf tuzemského svazu však uvedl, že se náklady podařilo snížit zhruba o padesát procent.

„Ale i tak jde o nejnákladnější přípravný zápas, co jsme kdy tady pořádali,“ dodal. (sfr)