Premiér Andrej Babiš nechal poslat květiny k památníku Jana Palacha v Praze, neznámý autor na ně nalepil vzkaz Babišovu předlistopadovou minulost i současné chování. (Foto: Twitter KTweetuje)

Kytice premiéra Andreje Babiše (ANO) se opět stala terčem útoku. Na jeho květiny u pamětní desky Jana Palacha na budově Filozofické fakulty Univerzity Karlovy někdo nalepil vzkaz kritizující premiérovu předlistopadovou minulost i současné chování. Není to přitom tak dávno, co dvojice aktivistů při výročí 17. listopadu vyhodila květiny politiků, včetně Babišových, do odpadkového koše. 

„Pokládat květiny k uctění památky, když člověk svými činy tuto památku soustavně pošlapává, je výsměchem,“ stojí na vzkazu přilepeném ke květinám.

Upozornil, že Jan Palach chtěl konec cenzury a propagandy, zatímco český premiér si podle něj koupil média, aby mu sloužila, a ta, která si koupit nemůže, soustavně pošpiňuje a zastrašuje.

Autor vzkazu je přesvědčen, že kytice od Babiše by na tomto místě být neměla, ale pokud už tam je, ať tam leží s tímto vzkazem.

„Na pomníku Jana Palacha by neměla být kytice od bezskrupulózního normalizačního komunisty spolupracujícího s StB. Na pomníku člověka, který se obětoval, aby zachránil duši a morálku zlomeného národa, by neměla být kytice podnikatele, který jen a jen pro svůj zisk tento národ znovu morálně láme,“ napsal neznámý autor.

Kytici nechal Andrej Babiš k pamětní desce poslat, protože se nachází na zahraniční cestě. Vzpomínkové akce připomínající Jana Palacha probíhají na mnoha místech napříč celou ČR.

Není to přitom tak dávno, co dvojice aktivistů při výročí 17. listopadu vyhodila květiny Babiše, lídra SPD Tomia Okamury a prezidenta Miloše Zemana do odpadkového koše. Dostali pokutu 2000 korun za každou kytici.

Aktivisté z listopadu dostali pokutu 6 tisíc korun za vyhození květin politiků do koše

Babišův a Zemanův věnec lidé hodili do popelnice. Hamáčka označili za „ruského švába“

(pel)