DIGI TV zahájila již třetí rok vysílání z tenisového seriálu ATP World Tour. Udrží se „Tři králové“ na vedoucích pozicích? Dokáže se vrátit britský šampion Andy Murray? A jak si povede Tomáš Berdych? Tenisová sezona začala a již v pondělí 14. ledna odstartuje její první vrchol: Australian Open.

Tenisoví fanoušci se mohou těšit na pořádnou porci zábavy. Všechny nejvýznamnější turnaje okruhu ATP World Tour v Česku již třetí sezonu exkluzivně vysílá DIGI TV.

Diváci uvidí na kanálech DIGI Sport podniky nejvyšší kategorie Masters 1000 včetně finále sezony – tedy Turnaje mistrů v Londýně. Český televizní operátor navíc má v nabídce i další sportovní programy, a tudíž jeho zákazníci uvidí na obrazovkách rovněž grandslamy.

Stanice DIGI Sport 3 HD odvysílá kromě „tisícovkových“ turnajů také všechny turnaje ATP World Tour 500 a nejméně deset podniků ze série 250. Divákům DIGI TV žádný důležitý zápas neunikne. Na ty vůbec nejprestižnější – tedy souboje na Australian Open, Roland Garros, Wimbledon a US Open – vlastní práva Eurosport a Nova Sport, které nechybí ve sportovním balíčků DIGI TV.

Nova bude vysílat londýnský grandslam ještě v roce 2019, Eurosport bude mít přímé přenosy z ostatních tří až do roku 2021. A kdo má rád místo individuálního zápolení na kurtu týmové soutěže, má možnost na České televizi sledovat inovovaný Davis Cup.

Čeští fanoušci jsou namlsaní začátkem roku, kdy třiatřicetiletý Berdych ukázal, že může patřit ke špičce ATP. Půl roku nehrál kvůli problémům se zády, spadl v žebříčku, avšak už se sápe nahoru (momentálně je na 57. příčce).

Berdych si odpočinul, je šťastný v osobním životě, zdraví mu slouží a díky spolupráci s koučem Markem Všetíčkem neztratil kondici. Na turnaji v katarském Dauhá příjemně překvapil účastí ve finále.

„Je to skvělé pro sebevědomí, což jsem určitě potřeboval. Je to bonus a vážím si toho, ale zůstávám pokorný a trpělivý. Byl to jen první týden roku,“ prohlásil Berdych, který před pár lety přemýšlel, jak by zahraničním novinářům přeložil, že ještě nepatří do starého železa.

Nyní to žurnalistům ukázal v praxi. V Melbourne jistě zaujme už jen maskáčovým úborem od italské firmy Hydrogen, k níž přešel český tenista od Adidasu.

První tři místa pořadí ATP obsadili v roce 2018 Novak Djokovič, Rafael Nadal a Roger Federer. Stejná trojka přitom vládla už v roce 2007, dohromady tyto legendy získaly 51 grandslamových titulů. Španěl Nadal se sice odhlásil z turnaje v Brisbane, ale podle svých slov je připraven ucházet se o vítězství na Australian Open.

Podle obhájce titulu Federera je však jasným favoritem Novak Djokovič. Srba a ostatní členy velké trojky by měl doplnit také vracející se Murray. Odborníci předpovídají, že by mohl uspět někdo z mladší generace – třeba světová čtyřka Alexander Zverev z Německa.ale podle svých slov je připraven ucházet se o vítězství na Australian Open.

Po Austrálii se některé tenisové hvězdy přesunou zpět do Evropy. Už 11. února startuje „pětistovkový“ halový turnaj v Rotterdamu. Na začátku března pak startuje první díl ze série Masters 1000 v Indian Wells, který se často označuje jako pátý grandslam.

Na DIGI Sport bude následovat Miami Open. V dubnu se pak mohou tenisoví příznivci těšit na začátek antukové sezony a především Rolex Monte-Carlo Masters. Rok 2019 zakončí finále ATP v Londýně od 10. do 17. listopadu. Co myslíte, způsobí český veterán Berdych revoluci?

(pel)