Místopředseda hnutí ANO Jaroslav Faltýnek obvinil Českou televizi, že lže. Několikrát o něm prý uvedla v televizi nepravdivé informace týkající se kauzy Čapí hnízdo. V diskuzním pořadu se dále navážel i do lidovce Jana Bartoška, ze kterého se mu chce podle jeho slov zvracet.

Faltýnek se tvrdě opřel do médií, především do reportérů televize Seznam Jiřího Kubíka a Sabiny Slonkové. Ti zveřejnili reportáž o Babišově synovi. Nešetřil ale ani Českou televizi.

„Tady se dělá mediální kauza hyen, že obviněný člověk v kauze Čapí hnízdo Andrej Babiš mladší nebyl vyslechnut policií. A policie ví, kde je. Česká média rozpoutala hon na psychicky nemocného člověka,“ řekl.

Obvinil také ČT, že i o něm opakovaně lhala.

„Vy jako Česká televize jste o mně třikrát za den řekli, že jsem byl členem představenstva farmy Čapí hnízdo. Kdybyste se podívali do rejstříků, tak zjistíte, že jsem nikdy nebyl členem těch orgánů. Já hovořím o veřejnoprávní televizi, která lže a říká, že je to ložený a že tady dostanu osm let natvrdo a podobný nesmysly,“ rozčiloval se Faltýnek.

Moderátor Václav Moravec se ho pak zeptal, zda mu nevadí, že fotografie svého údajného nemocného syna uveřejnil na svém Facebooku i sám premiér Andrej Babiš. Je podle něj zvláštní, že se zlobí na média, když sám premiér zveřejnil řadu dalších informací.

Faltýnek ale odmítl odpovědět, to podle něj není podstatná otázka.

Lidovci se podle Faltýnka snaží zviditelnit

Lidovec Jan Bartošek podotkl, že rodič, jehož dítě má schizofrenii dobře ví, že takový jedinec potřebuje klid. A místo toho se na Babiše mladšího zaměřila kvůli premiérovi obrovská mediální pozornost.

„Jak se takový premiér chová ke státu, když se dokáže takhle chovat ke svému dítěti,“ řekl Bartošek.

Na to však hned reagoval už rozohněný Faltýnek.

„Já se omlouvám, ale mně se tady chce z Bartoška zvracet,“ vztekal se místopředseda ANO.

Podle něj stále pokračuje hon na premiéra Babiše.

„Vy mi tady dáváte otázky, na které neumím odpovědět. Možná by na ně uměl odpovědět pan premiér Babiš, pokud by se mu nechtělo z pana Bartoška zvracet, jako se chce mně. Ale já to vydržím,“ pokračoval.

Posléze obvinil Bartoška, že kauzu Čapí hnízdo zvedá, protože lidovci mají málo procent v předvolebních průzkumech a snaží se zviditelnit.

(pel)