Občané píší podpůrné dopisy premiérovi A. B. v kauze "Čapí hnízdo a unesený syn". Lze v nich vysledovat paralelu s dopisy občanů Německa na podporu říšského kancléře A.H.

Veřejné mínění v Česku bylo úderem nové „rodinné“ kauzy premiéra Babiše (údajný únos vlastního syna na Krym v kontextu vyšetřování dotačního podvodu Čapího hnízda) opět drtivě rozděleno na 2 antagonistické tábory. Ten probabišovský urputně hájí šéfa ANO a to navzdory dalším informacím zpochybňujícím Babišovu kredibilitu. V podpůrných názorech Babišových podporovatelů lze přitom vysledovat zajímavou paralelu mezi vzorci chování části občanů vůči nejvyšším státním představitelům v soudobém Česku a válečném Německu. Společnost se i dnes ocitá v situaci, kdy přestává být možná jakákoliv racionální debata mezi Babišovými odpůrci a jeho příznivci, kteří se čím dál zatvrzeleji propadají do stavu totální oddanosti vůči svému politickému oblíbenci. Pro srovnání přinášíme vzorek několika podpůrných reakcí občanů ČR z listopadu 2018 a vzorek podpůrných dopisů říšskému kancléři z válečného Německa. 


VYBRANÉ PODPŮRNÉ „DOPISY“ (reakce) OBČANŮ ČR PŘEDSEDOVI VLÁDY ČR ANDREJI BABIŠOVI V KAUZE „NEVYJASNĚNÉHO ÚNOSU ANDREJE BABIŠE MLADŠÍHO NA POLOOSTROV KRYM V SOUVISLOSTI S VYŠETŘOVÁNÍM KAUZY ČAPÍ HNÍZDO“;

(převzato z facebookového profilu šéfa ANO Andreje Babiše; listopad 2018)

…………………………………………………………………………………………….

  • Jiří Šabrata

Co tě nezabije, to tě posílí! Pane Babiši vydržte ! Psi ( a teď i hyeny) štěkají a karavana jde dál. Kdo neprotestuje proti zneužití nemocného člověka tak nestojí ani za odplivnutí. Obdivuju Vaši trpělivost, kdybych jako otec byl ve Vaší situaci,asi by mě nikdo neudržel…

  • Milus Ticha

Ja vam drzim palce pane Babis dekuji vam co pro nas delate a mam o vas uprimny strach jak to vsechno zvladnete.Preji vam hlavne hodne zdravicka a pevnych nervu.Jsou to opravdu hyeny a jdou pres mrtvoly.Vy se jim tam opravdu nehodite proto se vas chteji zbavit a delaji vsechno proto aby k tomu doslo,Vytahuji na vas jenom spinu ale my vam verime.Ja stojim na vasi strane.

  • Zdenka Sotolářová 

Pane premiére, stojíme za Vámi a věříme Vám. To co provedli novináři je hyenismus.Jen jim neustupovat ,Společně to zvládneme ,jsme s Vámi pevné nervy a hodně sil.

  • Lena Augustin

To chování tech medii a tech „ubohých politiku“ se dá opravdu jen srovnat s chováním hyen, kdyz si vyhlédli svoji korist .. ten chtíc po moci je tak abnormální, ze se z toho normálnímu cloveku opravdu delá jen zle!! .. oni chcou vládnout, ale ne ve prospech lidí, kdezto ve prospech svých tajných kont v jiných zemích!!

  • Michal Solar 

Bohužel politika je, byla a bude špinavá hra. Ti, co do ní vstupují, jdou se svou kůží na trh. Málo, kdo vidí, ten kus práce, co Ano a pan premiér udělali. Opozice za každou cenu, se snaží nepohodlné p. Babiše odstranit. Aby zde opět fungovali kmotři a lobbisti v čele s p. Fialou a p. Kalouskem.
Opravdu to takto chceme? Pane Babiš držte se!

(převzato v původní verzi, bez jazykových korektur)

 


 

VYBRANÉ PODPŮRNÉ DOPISY OBČANŮ NĚMECKA ŘÍŠSKÉMU KANCLÉŘI ADOLFU HITLEROVI 

(převzato z knihy „Odvrácená tvář hákového kříže“, vydalo nakladatelství Mladá Fronta 1997; z německého originálu „Die Rückseite des Hakenkreuzes“ vydaného v Mnichově 1994)

…………………………………………………………………………………………….

  • Victoria Dirksen (rok 1939)

Můj tak velice milý, báječný, skorem nepravděpodobný Vůdče!

Člověk je zase jednou paf a jestli teď dojde na polský koridor a další věci, tak aby se z toho neslýchaného štěstí jednoduše zbláznil. Ty obličej Angličanů s jejich metodistickým kazatelem Chamberlainem! …. Ale ať už to dopadne jakkoliv, jedno je jisté, Vy vzbuzujete u lidí jedinečnou víru ve Vás a ve Vám daného génia, ve Vaši železnou vůli, ve Vaše nezničitelné nervy.

  • Erika Spann-Rheinschová (1939)

Drahý Vůdče můj a všech Němců!

Neboť každému se děje podle toho co je! Vám se děje podle Vaší osobnosti, podle Vašeho poslání. … Nechť Vaše mocná hvězda nad Vámi věčně zůstane stát! Nechť přátelé i nepřátelé vědí, že jste nepřemožitelný jako duch Německa a nezranitelný jako Siegfried!

  • Ralph Müller (1939)

Můj milý, milý Vůdče,

Když jsme se dozvěděli o tom hrozném atentátu, sedla si maminka se mnou a mými bratry pod Tvůj velký obraz, který visí v jejím pokoji, a maminka nám o Tobě dlouho vyprávěla. Nikdy na to nezapomenu a maminka řekla: “Našemu milovaném Vůdci se nikdy nic nestane, je v rukou Božích”….

  • Martha Barviciusová (1944)

Právě jsem vyslechla strašnou zprávu o zločinném útoku na život našeho milovaného Vůdce. Nenávist, nejhlubší neuhasitelná nenávist k našim nepřátelům. Ty nejubožejší kreatury! …
Můj Vůdce! On je mi vším co mi na světě ještě zůstalo.

  • Walpurga Kurzová (1944)

Se skálopevným fanatismem bojujeme a umíráme, věrně a statečně, obětujeme majetek a krev pro našeho miláčka Vůdce a pro vítězství…
My všichni musíme poslechnout volání našeho miláčka Vůdce, ať přijde co přijde, a ať nepřátelský bomby dál padají z nebe, nás to nemůže otřást, my známe jediný cíl žít nebo umřít. (mar)


VÍCE O KAUZE ČTĚTE ZDE:

Čapí hnízdo: Vlastní syn obvinil premiéra Babiše ze lži. Podle šéfa ANO jde jen o kampaň