Real Madrid by mohl už v zimě posílit Eden Hazard. Belgická fotbalová hvězda momentálně působící v anglické Chelsea by měla v Madridu nahradit Cristiana Ronalda, který se v létě překvapivě vydal do Juventusu Turín.

Cíl Realu je jasný. V nejbližším možném termínu přivést do týmu belgickou megahvězdu Edena Hazarda. Úřadující šampión Ligy mistrů totiž marně hledá náhradu za Cristiana Ronalda. A na jeho výsledcích je to znát.

Zájem Los Blancos je o to větší, že sedmadvacetiletý fotbalista v minulosti již několikrát potvrdil, že by do Madridu rád šel.

„Po šesti skvělých letech v Chelsea může přijít čas vyzkoušet něco nového. Hlavní slovo bude mít pochopitelně Chelsea, ale všichni víte, jaká je moje oblíbená destinace,“ netajil Hazard.

Podle španělských médií má klub připravený speciální plán, který by měl na Santiago Bernabéu Hazarda přivést.

V Realu už působí další strůjce belgické jízdy na MS Thibaut Courtois, který do Španělska přišel právě ze Stamford Bridge. A další úlovek ve španělské síti by měl pocházet ze stejné země.

„Pokud za mnou zástupci Realu přijdou, jsem připraven s nimi mluvit. A klidně okamžitě,“ říkal po jasném vítězství Chelsea v posledním kole nad Southamptonem (3:0) Belgičan, který se na pohodové výhře podílel jednou brankou.

Jak moc Real ofenzivní Hazardovy schopnosti potřebuje, ukazuje i další statistika. V součtu s Ligou mistrů nedal španělský velkoklub branku už ve čtyřech zápasech v řadě, což ve své historii hodně dlouho nepamatuje.

Podle dostupných výsledků průzkumů si 85 procent fanoušků Realu přeje, aby Hazard oblékl bílý dres již v lednu. (jaz)