Petr Čech neprožil nejšťastnější první kolo Premier League...

Fotbalovému brankáři Petru Čechovi premiérový zápas letošní Premier League nevyšel podle představ. Navzdory podařenému výkonu podlehl jeho Arsenal mistrovi Manchesteru City 0:2, Čech navíc vzbudil rozruch situací, při které nepochopitelně odkopl míč téměř do vlastní brány. Za to schytal posměch i od Bayeru Leverkusen, bývalého klubu Čechova současného konkurenta Bernda Lena.

Čech v prvním zápase nové sezony proti Manchesteru City několika skvělými zákroky podržel svůj Arsenal, nicméně prohru 0:2 neodvrátil. Ačkoliv v brance čaroval, jeho zákroky „zastínil“ moment z 22. minuty, kdy si málem vstřelil vlastní gól.

Defenzivní záložník Arsenalu Matteo Guendouzi se dostal na hranici vlastního velkého vápna do těžké situace. Obklopen dvěma hráči soupeře raději v tísni přihrál míč k brance Čechovi, který ale nezvládl odkop a místo toho, aby poslal balón daleko pryč, nasměroval ho na ni a jen centimetry ho uchránily od toho, aby si dal vlastní gól.

Celá situace se rychle dostala na sociální sítě a fanoušci londýnského klubu začali spekulovat, proč nezačal v brance německý brankář Bernd Leno, který do klubu přišel před začátkem sezony z Bayeru Leverkusen.

A ani německý klub si nenechal ujít možnost na Čechův kiks reagovat a odpověděl na tweet fanouška, který upozornil na Čechovu nepovedenou rozehrávku.

„V případě, že byste přemýšleli o tom, jak rozehrát zezadu,“ přidal vzápětí německý klub video, na němž Leno rozehrál akci, která po 15 sekundách skončila gólem. (jaz)


Diváci v České republice mohou v přímých přenosech sledovat zápasy anglické fotbalové Premier League, italské Série A, německé Bundesligy či španělské LaLigy na DIGI TV. Kompletní přehled vysílání DIGI TV je k dispozici na stránkách https://www.digisport.sk/program/.