Roman Macek prodloužil v Juventusu smlouvu do roku 2021...

Český fotbalový talent Roman Macek prodloužil smlouvu s věhlasným Juventusem Turín. Působit tam bude minimálně do roku 2021, v letošní sezoně ale šanci v prvním mužstvu po boku Cristiana Ronalda nedostane, Juventus totiž poslal českého reprezentanta do 21 let na hostování do švýcarského Lugana.

Macek přišel do Juventusu už před pěti lety. Pravidelně nastupoval za mládežnické výběry Staré dámy, do A-týmu se však kromě přípravy neprobojoval. Zlínský odchovanec už má za sebou hostování v druholigových italských týmech Bari a naposledy v Cremonese.

„Od první chvíle, kdy jsem se dozvěděl o možnosti jít do Lugana, se mi ten nápad hodně líbil. Klub mě přesvědčil po všech stránkách, moc se mi zamlouvá i město. Když jsem si to dal dohromady, neváhal jsem. Zároveň mám velkou chuť zahrát si nejvyšší soutěž. Juventus mě podpořil a já se hodně těším na novou etapu,“ uvedl Macek.

„Nemyslím si, že světoznámý klub jako je Juventus prodlužuje smlouvy jen tak s někým. Strašně si toho vážím a doufám, že v budoucnu klubu tuhle důvěru splatím,“ doplnil mladý záložník.

Na debut v Luganu si však bude muset počkat, protože zhruba dva týdny bude léčit zraněnou achilovku.

Lugano v minulém ročníku skončilo na osmém místě desetičlenné švýcarské ligy a loni na podzim ve skupině Evropské ligy narazilo na Plzeň. Mackovým novým spoluhráčem bude i bývalý útočník pražské Sparty Rakušan Marc Janko. (jaz)


Diváci v České republice mohou zápasy anglické fotbalové Premier League, italské Série A, německé Bundesligy či španělské LaLigy sledovat v přímých přenosech na DIGI TV. Kompletní přehled vysílání DIGI TV je k dispozici na stránkách https://www.digisport.sk/program/.