José Mourinho vyštval z United nadějného mladíka Martiala...

Manchester United by měl v létě opustit 22letý talent Anthony Martial. To kvůli tomu, že mu kouč Rudých ďáblů Jose Mourinho nedává dostatek příležitostí. United by přitom francouzskému forvardovi chtěli kontrakt prodloužit.

Martial přišel do Anglie v roce 2015 z francouzského Monaka za 36 milionů liber, díky čemuž se stal nejdražším náctiletým fotbalistou světa. V těžké konkurenci (do United v poslední době přišli Romelu Lukaku a Alexis Sanchez) ale nedostával tolik příležitostí, kolik by si představoval.

V letošním ročníku sice za United nastoupil ke 45 zápasům napříč všemi soutěžemi, nasbíral ale jen 2300 minut (cca 50 minut na zápas). Vstřelit se mu podařilo celkem 11 branek.

Martialův agent tak nyní odtajnil, že francouzský útočník plánuje z United odejít. Zájem o něj v poslední době projevili Tottenham, Chelsea, Arsenal, Atlético Madrid, Juventus i Barcelona.

Jenže fanoušci United nejsou z odchodu nadějného útočníka zrovna nadšení. Twitter tak zaplavily vzkazy o tom, že by se měl z Old Trafford klidit spíš kouč Mourinho.

„Martialovi je 22 let. Je to jeden z největších talentů, které máme. A Mourinho ho vyštval z klubu. Přitom by u nás klidně mohl působit dalších 10 let. Namísto toho si necháme třicetiletého Fellainiho, který na United očividně nemá. Raději bych, aby odešel Mourinho,“ napsal jeden z rozlícených fanoušků.

„Až Martial odejde, stane se z něj nový Salah nebo Kevin de Bryune,“ předpovělo hned několik dalších fandů na Twitteru.

Ti naráželi právě na to, že Mourinho obě současné hvězdy světového fotbalu vedl v začátcích jejich kariéry v Chelsea, kde se jich postupně zbavil.

Nejvyšší anglickou fotbalovou soutěž, Premier League, v Česku vysílá DIGI TV. Vedle toho nabízí tuzemským divákům exkluzivně i španělskou La Ligu a německou Bundesligu. (jaz)