Gonzalo Higuaín nejspíš v létě znovu změní dres...

Argentinský útočník Gonzalo Higuaín nejspíš už v létě opustí Juventus Turín. Třicetiletý hvězdný forvard by se mohl nově představit v anglické Premier League či ve francouzské Ligue 1. Vážný zájem o něj totiž mají Chelsea a Paris Saint-Germain.

Blíže mají podle médií k získání argentinské hvězdy bohatí šejci z PSG. Vše ale bude záležet na tom, jak se vyvine situace kolem ostatních útočníků, o jejichž přestupech se aktuálně spekuluje.

Chelsea má jako prioritu číslo jedna Roberta Lewandowskiho z Bayernu, pokud by ale tento transfer nevyšel, dá se počítat, že by Blues chtěli získat právě Higuaína a mezi anglickým klubem a Juventusem by mohlo dojít ke vzájemné výměně hráčů.

Juventus totiž právě z Chelsea plánuje přivést Álvara Moratu, který už v Turíně působil mezi lety 2014 až 2016. Do londýnského klubu přišel Morata loni z Realu Madrid, ani v Premier League se mu ale naplno nedařilo a dokonce se ani neobjevil v nominaci Španělska na nadcházející světový šampionát v Rusku. V Juventusu by tak mohl Morata naleznout ztracenou formu.

V Higuaínovi by zase mohla Chelsea najít velmi spolehlivého střelce, Argentincovi se dařilo zatím na všech evropských štacích. Během svého prvního evropského angažmá v Realu Madrid vstřelil 107 branek ve 190 utkáních, ještě lépe se mu pak dařilo v Neapoli (104 zápasů, 71 gólů), na podobnou formu poté navázal v Turíně, kde se dosud v 73 zápasech trefil čtyřicetkrát.

Pokud by Argentinec skutečně přestoupil do Chelsea, mohli by tuzemští diváci sledovat ligové zápasy londýnského klubu a dalších nejlepších anglických týmů na programech DIGI TV, která exkluzivně vysílá také španělskou La Ligu a německou Bundesligu. (jaz)