Policie údajně dopadla muže podezřelého z útoku nožem na tenistku Petru Kvitovou, při kterém v prosinci 2016 velmi vážně pořezal Kvitové její levou ruku. Podle informací České televize dopadla policie útočníka na základě tipu od občana, který získala letos v lednu. Kvitová již údajně podezřelého identifikovala jako pachatele.

Dosud neznámý útočník napadl Petru Kvitovou v prosinci 2016 v jejím prostějovském bytě. Při souboji jí vážně pořezal její levou ruku, se kterou Kvitová hraje.

Lékaři ji po útoku několik hodin operovali poškozené šlachy na prstech. Následky tohoto zranění si Kvitová ponese již celý život. Přesto se loni v červnu vrátila k tenisu.

V letošním roce již Kvitová vyhrála 3 tenisové turnaje a zařadila se k favoritkám nadcházejícího  grandslamového turnaje v pařížském Roland Garros.

Dopadení osoby, podezřelé z útoku nožem na Kvitovou však policie zatím oficiálně nepotvrdila. Po tipu, který policie obdržela v lednu, začala prověřovat člověka, který má mít vazby na olomouckou drogovou scénu.

Toho měla údajně několik měsíců prověřovat. Podle informací České televize byl dotyčný v minulosti vyšetřovaný v souvislosti s útoky na seniory. Sám také údajně drogy užívá.

Policie tuto kauzu loni na podzim uzavřela, aniž by našla pachatele. Nadále však tento případ řešil tým Tempus, který má na starosti nevyřešené starší případy.

Neznámý muž na Kvitovou zaútočil ráno 20. prosince 2016. Do bytu se dostal díky lsti, když předstíral, že je revizní technik kotle.

U Kvitové v bytě došlo k potyčce. Útočník údajně držel tenistce nůž u krku. Při obraně tenistka utrpěla řezné rány na ruce.

Policie zveřejnila identikit a požádala o pomoc při pátrání i veřejnost, na což zareagovaly desítky lidí. Prostějovský tenisový klub na začátku ledna vyhlásil stotisícovou odměnu tomu, kdo pomůže vyděrače dopadnout. (sfr)