Byznysové zpravodajství ze dne 15. 3. 2018 v kostce. Přehled nejaktuálnějších a nejdůležitějších zpráv z byznysu v České republice i ve světě.


Bitcoin čeká podle hlavního investičního stratéga společnosti Alianz Global pád na dno

Cena bitcoinu se dříve či později propadne k nule. To je názor Stefana Hofrichtera, hlavního ekonoma a investičního stratéga nadnárodní investiční společnosti Allianz Global Investors, která spravuje majetek institucionálních (například penzijních fondů) i retailových investorů v objemu okolo 500 miliard eur.

Prvorepublikový palác ARA se otevře znovu na podzim, rekonstrukce vyjde na 200 milionů korun

Na podzim se v centru Prahy otevře po kompletní rekonstrukci funkcionalistický palác bývalého obchodního domu ARA. Do budovy na rohu ulic Perlová a 28. října se vrátí pobočka banky ČSOB. Největší část prostor ale obsadí společnost HubHub, jež provozuje sdílené kanceláře.

Zisk Fortuny loni prudce vrostl, objem sázek se téměř zdvojnásobil

Sázkové společnosti Fortuna Entertainment Group loni vzrostl čistý zisk o 86,4 procenta na 15,4 milionu eur (asi 392 milionů korun). Objem přijatých sázek se zvýšil o 93 procent na dvě miliardy eur (51 miliard korun).

 

Hračkářskému řetězci Toys R Us se nedaří ani v bankrotu. Není o něj zájem a blíží se likvidaci

Americký prodejce hraček Toys R Us prodá nebo zavře všech svých 885 prodejen ve Spojených státech. Věhlasné firmě, jejíž počátky sahají do roku 1948, se totiž nepodařilo najít kupce ani se dohodnout na restrukturalizaci dluhu. Ohroženo je asi 30 tisíc pracovních míst.

Křetínský nakoupil v Bavorsku tři zásobníky plynu za necelé dvě miliardy

Slovenská společnost Nafta, kterou většinově vlastní holding EPH českého miliardáře Daniela Křetínského, koupí tři podzemní zásobníky plynu v Bavorsku o celkové kapacitě 1,8 miliardy metrů krychlových. Dohodu uzavřela s německou společností DEA Deutsche Erdoel patřící ruskému oligarchovi Michailu Fridmanovi.

 

(jaz)