Přehled nejaktuálnějších a nejdůležitějších zpráv z byznysu v České republice i ve světě.

Byznysové zpravodajství v kostce. Přehled nejaktuálnějších a nejdůležitějších zpráv z byznysu v České republice i ve světě.


Problémy UniCredit Bank přetrvávají. Zákazníci se potýkají s omezením služeb

Čtvrtá největší banka na českém trhu Unicredit Bank dosud nevyřešila problémy s internetovým a mobilním bankovnictvím. Banka podle mluvčího pracuje na tom, aby dané funkce zprovoznila co nejdříve. Některé služby banky přestaly před týdnem fungovat po odstávce, jejímž cílem bylo „inovovat interní bankovní systém.

Mafra vyplatí Agrofertu dividendu 114 milionů Kč

Mediální společnost Mafra vyplatí z loňského zisku mateřské skupině Agrofert dividendu 114 milionů Kč. Na úhradu ztrát z minulých let dá 119 milionů Kč a zbývající 3 miliony převede na účet nerozděleného zisku.

Ceny v průmyslu zrychlily v září růst na 1,7 procenta

Průmyslové ceny v září zrychlily meziroční růst na 1,7 % ze srpnových 1,4 %. Proti loňskému září se zvýšily i ceny v zemědělství, stavebnictví a službách. Vývozní ceny klesly meziročně o 1,2 %, dovozní ceny o 1,1 %.

Automobilka Tesla propustila stovky zaměstnanců

Výrobce elektromobilů Tesla propustil stovky zaměstnanců, včetně vedoucích pracovníků. Firma propouštění potvrdila, neuvedla však, kolika lidí se týká. Média odhadují, že může jít o 400 až 700 lidí.

U Havířova začala stavba továrny na baterie za miliardu

Společnost HE3DA v Horní Suché u Havířova zahájila stavbu továrny Magna Energy Storage (MES) na výrobu nejmodernějších baterií například pro elektromobily nebo energetické banky. Náklady na výstavbu závodu dosáhnou 5,5 miliardy Kč. Továrna by v budoucnu mohla zpracovat prakticky celou produkci lithia vytěženého z Cínovce.

(pel)