Výběr DPH ve třetím čtvrtletí letošního roku stoupl v ČR meziročně o 10,5 procent. Za tři čtvrtletí získal stát na DPH zhruba 273 miliard Kč.

Výběr DPH ve třetím čtvrtletí letošního roku stoupl meziročně o 10,5 procent. Za tři čtvrtletí získal stát na DPH zhruba 273 miliard Kč. Více vybral i na dani z příjmu právnických osob, ale jen o 2 desetiny procenta. Na této dani získal za 3 čtvrtletí celkem 130,4 miliardy korun.

Informaci zveřejnila Finanční správa.

Meziročně vyšší daňové příjmy evidovala i příjmových daní fyzických osob.

Celkové příjmy státu z daní bez pojistného na sociální zabezpečení za tři čtvrtletí stouply meziročně o šest procent, tedy o 30,1 miliardy na 500,9 miliardy korun.

Ze statistik k výsledkům státního rozpočtu za tři čtvrtletí vyplynulo, že na spotřebních daních stát vybral 113,6 miliardy korun, meziročně o 3 procenta více.

Na dani z technických i hazardních her letos stát zatím získal zhruba šest miliard korun. Daň z hazardních her a daň z technických her byly zavedeny od letošního roku. Nahradily odvody z loterií. Do daně z hazardních her jsou zahrnuty hry provozované prostřednictvím internetu i další hry. (sfr)