Státní myslivci i rybáři budou mít stejný stejnokroj, který jim každému za 30 tisíc korun koupí ministerstvo zemědělství.

Stát řeší problém s oblékáním (zatím jen svých) zaměstnanců, kteří pracují v lese či v rybníce. Ministerstvo chce sjednotit stejnokroje rybářů a lesáků. Jeden takový stejnokroj bude stát 30 tisíc Kč. Celá rybářsko-lesnická přestrojovací akce se týká 400 lidí.

Ministerstvo zemědělství připravuje sjednocení stejnokrojů zaměstnanců státní správy lesů, myslivosti a rybářství. Přestrojování do jednotného stejnokroje se bude týkat 400 lidí. Jeden stejnokroj může poplatníky vyjít až na 30 tisíc korun.

Celá akce bude řešena vyhláškou. Pokud bude schválena,  vstoupí v platnost již v lednu.

„Ministerstvo zemědělství finančně zajistí výběrové řízení na průmyslový vzor služebního stejnokroje a výběrové řízení na dodavatele služebních stejnokrojů. Náklady na zajištění, zhotovení a poskytnutí průmyslového vzoru služebního stejnokroje jsou cca 800.000 Kč,“ uvedlo MZe ve zprávě úřad.

Vyhláška je nyní v meziresortním připomínkovém řízení.

Podle ministerstva se stejnokroje nedají zaměňovat za stejnokroje státní správy.

„Částka 30.000 Kč je stanovena, jak je uvedeno v materiálu, odhadem. Vzhledem k tomu, že bude vytvořen zcela nový vzor stejnokroje včetně návrhu použitých materiálů, nemůžeme v tuto chvíli předjímat například právě použité materiály, které mohou cenu ovlivnit. Z tohoto důvodu byla stanovena výše uvedená částka,“ konstatovala mluvčí Markéta Ježková. (sfr)