České hodinky PRIM od výrobce ELTON hodinářská se v posledních letech těší stále většímu zájmu zákazníků v České republice i v zahraničí. Nejnovější limitovaná edice PRIM Anthropoid byla kompletně vyprodána během pouhých dvou týdnů, úspěchy sklidily hodinky i na veletrhu v čínském Ningbo. 

Specialitou novoměstské hodinářské manufaktury jsou tematicky i designově propracované limitované edice náramkových hodinek. V loňském roce připravila hned tři – Karel IV., Orlík Bronz a Václav Havel 80.

Dosud největší úspěch v rychlosti prodeje ale zaznamenala první letošní edice, připravená k 75. výročí operace Anthropoid. Všech 75 kusů hodinek našlo své majitele během necelých dvou týdnů od oficiálního představení.

„Naše limitované edice jsou u zákazníků oblíbené, často se ozývají s objednávkou ihned po prvních informacích o novém modelu, ale Anthropoid strhal všechny rekordy,“ řekl generální ředitel společnosti Martin Pabiška.

„Na přípravě i realizaci každé naší limitované edice se podílí tým specialistů z různých oborů a téma a jeho zpracování volíme vždy velmi pečlivě. To, jak rychle se poslední limitovaná edice prodala, je samozřejmě největším oceněním naší práce.“

Primky okouzlily Asii

České hodinky si budují silné jméno nejen v rámci naší republiky, ale zájem o mechanické hodinky z produkce společnosti ELTON hodinářská roste i v Asii. Na japonský trh pronikly české primky již před několika lety, kdy dokonce přímo na zakázku japonského partnera vznikla limitovaná edice PRIM Hirošima. Zájem je ale také o ostatní modely.

„V Japonsku se největší oblibě těší naše klasické modely, zejména s mechanickým strojkem s ručním nátahem – v přetechnizovaném a odosobněném prostředí hledají Japonci hodinky, které jsou vyrobeny s vysokým podílem ruční práce, zároveň jsou velmi osobité a jejich nošení jim umožňuje projevit individualitu,“ vysvětlil Pabiška.

Hodinky PRIM zaujaly také návštěvníky na veletrhu Investment and Trade expo v čínském městě Ningbo, kde si je za 4 dny prohlédlo několik tisíc lidí. I zde měly úspěch klasické modely.

Foto: PRIM

„Vzhledem k tomu, že mají drobnější zápěstí, upřednostňují asiaté obecně menší rozměry hodinek. Asi nejvíce se proto v Číně líbil model Diplomat s průměrem pouzdra 34mm,“ doplnil ředitel.

Hodinky Prim se samozřejmě prezentují i na mnoha akcích v rámci České republiky. Vedle výstav a veletrhů specializovaných na hodinky či design jsou to i kulturní a společenské události.

„Naše hodinky si budou moci prohlédnout i návštěvníci Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech. Letošní ročník podpořila skupina CZECHOSLOVAK GROUP, do které společnost ELTON od loňského roku patří a díky tomu máme možnost prezentovat české primky také v rámci této prestižní akce,“ upozornila mluvčí společnosti Adéla Dittmannová.

Kvalifikovaných odborníků je nedostatek

S růstem a rozvojem společnosti ELTON hodinářská a posilováním značky PRIM na trhu roste i potřeba nových zaměstnanců.

„Kvalitní zaměstnanci jsou pro rozvoj společnosti klíčoví,“ potvrdil Martin Pabiška a dodává, že aktuálně hledá společnost například kvalifikovanou obsluhu CNC strojů, konstruktéry, nástrojaře, laboranty ale třeba i skladníky.

Pro letošní rok připravuje společnost celou řadu novinek, pracuje na nových konstrukčních řešeních, dalším vylepšení používaných technologií a samozřejmě zcela nových modelech hodinek. Obohatí se nejen nabídka pánských hodinek, hodinek se zajímavým designem se dočkají i dámy.

Foto: PRIM

(pel)